Ga naar de inhoud

Maak van jouw huis een thuis: 40 must-haves waar je gelukkig van wordt

  • door

Thuis in je eigen huis

Een huis is pas een thuis als je je er fijn en gelukkig voelt. Woonaccessoires, decoratie en hebbedingetjes kunnen je daar een handje bij helpen. Wil je van je huis een echt thuis maken? Een warme, gastvrije plek waar je je helemaal gelukkig voelt? In dit artikel leg ik je uit welke accessoires en decoratie een perfecte aanvulling zijn voor je interieur èn heb ik 40 must-haves voor in je huis gevonden, die jouw huis gegarandeerd zullen omtoveren tot een warme en knusse plek waar je na een lange dag werken heerlijk op de bank kunt ploffen en kunt genieten van jouw thuis! Van knusse kussens en dekens tot heerlijke geurkaarsjes en andere mooie accessoires. Als je op de link klikt, wordt je doorgeleid naar het product.

dille kamille

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Wanneer jij een aankoop doet naar aanleiding van een link op mijn website, dan kan het zijn dat ik hier een klein bedrag aan verdien. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar je helpt mij hiermee wel om mijn blog draaiende te houden en gratis info te kunnen blijven verstrekken. Klik hier voor de volledige privacy policy. 

thuis gevlochten rieten boodschappentas
thuis

Gevlochten riet

Accessoires, decoratie en opbergers van riet geven een vleugje natuurlijke schoonheid aan je interieur. Dit natuurlijke materiaal is duurzaam en sterk en geeft een gevoel van warmte. Daarnaast past het perfect bij verschillende interieurstijlen. Bijvoorbeeld deze handgevlochten (boodschappen)tas, hij is niet alleen praktisch, maar ook een prachtige aanvulling op je interieur. het is een met de hand vervaardigde eyecatcher die een natuurlijke en authentieke sfeer uitstraalt. Ook deze mand van gevlochten riet is een praktische en decoratieve oplossing voor het opbergen van spulletjes. Gevlochten riet is sterk, duurzaam en het houdt je prularia geordend en opgeruimd.

Lees ook: “Roze is Trendy. Wat is jouw favoriete accessoire?

Vazen

Vazen voegen een decoratief element toe aan je interieur. Je kunt ze gebruiken om je favoriete bloemen te showen, maar je kunt ze ook als decoratie op zich gebruiken, met of zonder bloemen, om een bepaalde stijl te accentueren. Een vaas van transparant glas, zoals deze leuke bol vaas, is bijvoorbeeld perfect voor een prachtige bos wilde bloemen. Een andere eyecatcher is deze vaas met transparant en crème-gespikkeld glas, die zowel met als zonder bloemen prachtig is om naar te kijken.

kunst planten huis en thuis
thuis

Kunstplanten

Als je graag wat groen in huis wilt, maar je hebt een druk leven of simpelweg geen groene vingers, dan zijn kunstplanten een praktische oplossing. Kunstplanten zijn onderhoudsvriendelijk en een duurzame oplossing om toch een beetje natuur in huis te halen. Een kunst-hangplant zoals deze eucalyptusplant of dit schattige penningkruid schitteren prachtig hoog in de boekenkast of op je afzuigkap. En het is niet erg dat ze hoog staan of weinig zonlicht krijgen, want ze blijven mooi zonder dat je er iets voor hoeft te doen!

Een andere manier om wat groen in je huis te halen zonder dat je er onderhoud aan moet verrichten is dit verlichte terrarium. Doordat het terrarium is afgesloten, ontwikkelt zich binnenin vocht, zodat het plantje voldoende water krijgt om te groeien. Je moet hem alleen wel in het zonlicht zetten.

hema

Kaarsen en kandelaars

Kaarsen en kandelaars zijn een must-have voor ieders thuis. Ze creëren een warme en gezellige sfeer en geven een gevoel van ontspanning en rust. Kaarsen en kandelaars zijn verkrijgbaar in vele vormen, kleuren en geuren, voor ieder wat wils en voor elke interieurstijl. Een geurkaars zoals deze geurkaars met heerlijke sandelhout geeft een warme, houtachtige zoete geur en heeft een rustgevende en kalmerende werking.

Als alternatief voor een geurkaars kun je ook kiezen voor een heerlijke kamerspray om je huis te voorzien van een heerlijke, frisse geur, zoals deze kamerspray met lavendelgeur.

Wil je liever geen kaarsen branden, maar wel de gezellige sfeer in huis dan is deze LED kaars van gedraaid wax een ideaal alternatief. En natuurlijk zijn een paar mooie kandelaars onmisbaar wanneer je kaarsjes wilt branden en dan passen een zwarte kandelaar in combinatie met een langere goudkleurige kandelaar en een kortere goudkleurige kandelaar perfect bij elkaar. Voor de waxinelichtjes is er ook meer dan genoeg keuze aan kaarsenhoudertjes maar je zou ook voor een alternatief kunnen gaan zoals deze ronde metalen kaarzenonderzetter.

maak van je huis een thuis kaarsen
thuis

Fotolijsten

Als er decoratieve items zijn die een persoonlijke touch geven, dan zijn het wel fotolijstjes gevuld met foto’s van je dierbaren, huisdieren en mooie herinneringen. Door je fotolijstjes een prominente plaats in huis te geven, koester je alle mooie herinneringen en krijgen ze de aandacht die ze verdienen. Een cluster van dezelfde fotolijsten zoals deze eenvoudige zwarte lijst geeft een simplistisch en mooi effect aan je muur. Je kunt ook kiezen voor een lijst die je neer moet zetten, zoals dit zwart metalen lijstje met standaard. Ga je liever voor de natural look dan is deze houten lijst met verdiept glas een mooie aanvulling die je zowel aan de muur kunt hangen of ergens neer kunt zetten.

Spiegels

Een spiegel in je huis is om meerdere redenen een perfecte decoratieve aanvulling. Een spiegel geeft een ruimtelijk effect, waardoor een kleinere ruimte groter en lichter lijkt. Een spiegel kan ook een focuspunt in je woonkamer zijn en geeft een elegante en stijlvolle touch aan je interieur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grote spiegel die een brocante gevoel geeft, zoals deze raamspiegel, een groot item met meerdere kleinere spiegeltjes die het idee geven alsof je naar een oud brocante raam kijkt. Een andere mooie eyecatcher is deze boogspiegel, die een prachtige klassieke uitstraling geeft. Wil je liever een kleiner formaat spiegel die je gemakkelijk overal kunt neerzetten, dan is deze spiegel met houten lijst en standaard ideaal.

spiegels thuis
thuis

Woontextiel

Met woontextiel zoals vloerkleden, kussens en plaids haal je warmte, gezelligheid en sfeer in huis. Het zijn stuk voor stuk prachtige decoratieve accessoires met ieder hun eigen praktische functies.

Een vloerkleed is duurzaam en zorgt naast warme voetjes ook voor een warme uitstraling op de plek waar jij graag wat meer warmte wilt creëren. Dit prachtige beige vloerkleed bijvoorbeeld, met een neutrale kleur die je gemakkelijk bij iedere interieurstijl kunt toepassen. Ook dit mooie jute vloerkleed geeft warmte en past erg mooi bij houten meubelen en accessoires.

Kussens en plaids voegen een extra laag warmte en gezelligheid toe aan je huis. Je creëert er een zachte en knusse plek mee zodat je heerlijk op je bank kunt wegduiken met een warme kop thee. Daarnaast zijn kussens en plaids makkelijk aan te passen aan je interieur en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze ronde velours kussens in de kleur mosgroen en celadongroen bijvoorbeeld. Ze zien er leuk uit, passen in ieder interieur en geven een warm gevoel. Voeg daar dit mooie terracotta gekleurde plaid bij en je bent klaar voor een heerlijk avondje bankhangen.

maak van je huis een thuis
thuis

Kleine meubels

Met kleine meubels kun je een gezellig hoekje in huis creëren waar je kunt genieten van wat ontspanning. Daarnaast kunnen ze een slimme oplossing zijn voor kleinere ruimtes. In plaats van een grote bank, kun je bijvoorbeeld een knusse zithoek maken met twee van deze leuke witte stoeltjes van teddystof en de bijpassende witte poef in teddystof. Een poef neemt namelijk minder ruimte in dan een salontafel, maar kan nog steeds perfect worden gebruikt als tafeltje door er bijvoorbeeld dit leuke bamboe laptoptafeltje op te zetten. Om je knusse zithoek compleet te maken, zet je deze prachtige jute tafellamp erbij voor extra vleugje sfeer.

action

Planners en notities

Plan je graag je week vooruit dan is een weekplanner erg handig om te hebben. Heb je liever iets aan de muur hangen waar je notities kunt noteren dan is een krijt- of magneetbord een goede optie. Wat ook erg leuk is en minder voor de hand liggend, zijn deze zelfklevende hexagon prikborden.

Lees ook: “planners en to do lijsten

(Kook)boeken

Boeken zijn onmisbaar in je huis. is het niet voor inspiratie dan wel ter decoratie. Maar zeg nu zelf, we hebben allemaal wel een kookboek waar we zo nu en dan in kijken voor wat kook inspiratie, toch? Zo niet, dan heb ik hier 4 leuke boeken die een perfecte aanvulling zijn voor jouw boekenkast of boekenplank in de keuken.

En omdat het prettiger werken is in de keuken, raad ik je aan om een handige boekenstandaard te gebruiken als je een recept uit deze leuke kookboeken gaat proberen. Zo staat je boek veilig en zal deze niet vies worden tijdens het koken.

Om er voor te zorgen dat je mooie boeken niet te veel vocht uit je huis opvangen, zijn deze kasthangers tegen vocht en geurtjes een mooi accessoire die gezien mag worden.

koffie accessoires thuis
thuis

Koffie accessoires

Als je een koffieliefhebber bent, dan zijn een goed koffiezetapparaat en leuke koffieaccessoires onmisbaar in je keuken. Hoe leuk is bijvoorbeeld deze retro espressomachine! Koffieaccessoires zijn daarnaast nog een leuke aanvulling om een gezellige koffiecorner te creëren. Het is stijlvol en straalt daarnaast ook nog gastvrijheid uit naar je visite. Met deze leuke grijsgroene koffiekopjes maak je het geheel helemaal af!

The finishing touch

Het draait uiteindelijk allemaal om het weerspiegelen van je persoonlijkheid en gevoel van comfort in je huis om je er thuis te voelen. Accessoires en decoratie zijn slechts handige toevoegingen die je helpen om van je huis een thuis te maken. Van de kussens op je bank tot de lampjes en boeken in de kast, ieder item heeft de potentie om je huis om te toveren in een plek waar jij je lekker en op je gemak voelt.

dit verzin je niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *